مواردی که قبل از ازدواج باید توافق شود
همانطور که گفتیم اگر هدفتان از آشنایی با کسی جدی باشد و به ازدواج با او فکر کنید نیاز است که همه چیز آگاهانه و با برنامه پیش برود. طبیعی است که وقتی مقداری از آشنایی شما بگذرد و آگاهی هایی که در بالا گفتیم را بدست بیاورید نیاز است که خانواده های طرفین نیز در جریان قرار بگیرند. این آشنایی خانواده ها معمولا در طی
توصیه های قبل از ازدواج
علاوه بر آگاهی هایی که باید به دست بیاورید یک سری از توصیه ها وجود دارد که باید به آن ها توجه کنید.
صحبت های قبل ازدواج. 1
هر موقع که با شخص مورد نظرتان وقت می گذرانید باید به صحبت های او توجه کنید. در میان صحبت های معمولی که شاید از نظر شما بی ارزش باشد افراد خیلی از مسائل و عقایدشان را بیان می کنند. با دقت به حرف هایش گوش دهید و با .چیزهایی که در مواقع دیگر می گوید مقایسه کنید. چیزهایی که متوجه می شوید شما را شگفت زده خواهد کرد
با دوستانش ملاقات کنید.2
به طور حتم یکی از نکات مهم قبل از ازدواج همین مورد است. در قسمت قبل به شما گفتیم که در مورد دوستانش از او سوال کنید. شما علاوه بر سوال کردن باید از نزدیک هم با آن ها ملاقات کنید. خانواده یک شخص انتخاب او نیست ولی دوستان یک شخص انتخاب خودش است. ببینید با چه افرادی رفت و آمد می کند
تن به خواسته های غیر معقول ندهید.3
این موضوع به خصوص برای دخترها باید خیلی مهم باشد. آن چه که یک دختر باید قبل ازدواج بداند این است که باید جوری رفتار کند که بازیچه دست یک پسر نشود. معروف ترین خواسته نامعقولی که بیان می شود رابطه جنسی خارج از چارچوب است که نباید به آن تن داد. شما قبل از این که شخص مقابلتان را به خوبی نشناخته اید و نباید اصلا در مورد مسائل جنسی صحبت کنید.
<آگاهی قبل از ازدواج
مهم ترین چیزی که شما باید در ابتدای آشنایی با فردی به آن تسلط پیدا کنید آگاهی و شناخت است. اگر قصد شروع کردن یک رابطه جدی که ممکن است منجر به ازدواج شود را دارید باید حتما به شناخت کافی از طرف مقابلتان برسید. این شناخت چیزی نیست که طی یک هفته و یا یک ماه به دست بیاید بلکه شما و شخص مورد نظرتان باید صبور باشید و رفتار او را در موقعیت :های مختلف بسنجید. در مشاوره ازدواج، آگاهی قبل از ازدواج شامل موارد زیر می شود
1_آگاهی از وضعیت خانوادگی:
باید سعی کنید که با سوالاتی که می پرسید در مورد وضعیت خانوادگی او اطلاعاتی بدست بیاورید. آدم ها تا حد زیادی شبیه به خانواده شان هستند. شاید با خود بگویید وقتی خودش را می توانم بشناسم چه نیازی به شناخت خانواده است؟
در این جا باید به این نکته توجه کنید که معمولا افراد وقتی در مورد خودشان صحبت می کنند، نکات منفی را فیلتر می کنند و سعی می کنند وجهه خوبی از خودشان نشان دهند در حالی که در مورد دیگران به این صورت نیست و به طور مثال اگر شما از اخلاقیات خواهرش از او سوال کنید خیلی راحت خصوصیات بدش را نیز به شما می گوید.
2_آگاهی از وضعیت مالی:
<باورهای غلط در مورد عشق
1)گمشده من تمام نیازهایم را برآورده می کند.
حتی اگر شما به گمشده ی خیالی خود دست یابید، او به تنهایی نمی تواند تمام منبع رضایت، خشنودی و خوشبختی شما باشد، زیرا چنین فردی وجود خارجی ندارد. او نیز همچون من و شما یک انسان با خوبی ها و نقص های منحصر بفرد خود هست و ماشین عشق سازی و خوشبختی نیست. خوشبختی شما در گرو طرز تفکر، اهداف، حرمت و عزت نفس خوب، مسئولیت پذیری، تلاش و کوشش به اضافه یک همدم و همراه خوب است.
2)عشق حلال اکثر مشکلات است.
<آشنایی با مهارتهای ازدواج موفق
چگونه ازدواج موفق داشته باشیم؟
ازدواج و تشکیل خانواده نقطه عطفی در زندگی همه انسان ها است.جامعه ما با توجه به سنت های عرفی و مذهبی،ازدواج را امری شایسته تلقی می کند و بر انجام آن تاکید فراوان کرده است.در بسیاری از موارد افراد از معقوله ازدواج شناخت درست و کافی ندارند.برای اکثر جوانان جنبه های عاطفی و هیجانی ازدواج آن چنان جذابیت دارد که مانع پرداختن به ابعاد عقلانی و عمیق آن می گردد.به همین دلیل در برخی موارد افراد به دلایل اشتباه ازدواج کرده و از ازدواج انتظاراتی نامعقول و غیر منطقی دارند.این امر باعث می گردد پس از مدت زمان کوتاهی دچار سرخوردگی و پشیمانی شوند.پس از آشنایی کافی و صحیح با معقوله ازدواج داشتن معیار های معتبر و درست برای انتخاب همسر مناسب از اهمیت خاصی برخوردار است چرا که با بستن پیمان عقد و ازدواج میان دو جوان سرنوشت نسلی رقم می خورد.
بررسی موانع ومشکلات ازدواج جوانان
با مخالفت والدین در ازدواج چه باید کرد؟
نکته قابل توجه در ازدواج جوانان اینجاست که هر مخالفتی با ما به معنای بد بودن مخالف یا سوء نیت او نیست. دقیقا همان طور که هر موافقتی با فرد انتخابی ما به معنای درست بودن نیت شخص موافق و حسن نیت او نیست.
به خاطر این که معمولا عمده مشکل سر راه انتخاب مورد مناسب برای ازدواج، عدم آشنایی با ملاک ها و لااقل نداشتن اولویت بندی و بارم بندی در آن ملاک هاست، لازم است این قضیه یادآوری شود که اولین قدم در دفاع ما از فرد مورد نظر، این است که انتخاب ما قابلیت دفاع عقلانی داشته باشد. و این دفاع حمل بر درستی ملاک ها و بارم بندی ملاک ها و اولویت بندی آن هاست.
اگر از نظر عقلانی ما توانسته باشیم بدون هندی بازی و عاشق شدن قبل از تطبیق ملاک ها فرد مورد نظر را انتخاب کنیم و هم شانی مذهبی، اقتصادی، فرهنگی، سنتی، تحصیلات، قیافه و ... رعایت شده باشد می توان گفت فرد مورد نظر گزینه مناسبی برای ازدواج می باشد.
در چنین صورتی می توان از انتخاب خود دفاع کرد.
چگونه پیوند میان خود و نامزدتان را بشکنید بی آن که خود شکسته شوید؟
26 تیر 1398 نوشته شده توسط مرکز روانشناسی و مشاوره آرامچگونه پیوند میان خود و نامزدتان را بشکنید بی آن که خود شکسته شوید؟
ممکن است شما پایان دادن به رابطه ی خود را که حال به صورت امری اجتناب ناپذیر در آمده و متعاقب آن فرآیند التیام پس از آن را به تعویق بیاندازید، اما بدانید هرچه زودتر تصمیم بگیرید به رابطه ی نادرست خود پایان داده و مراحل التیام را آغاز کنید به همان میزان نیز از درد و رنجی که این کار برای شما در پی دارد، زودتر آزاد خواهید شد.
مرحله ی اول: مرحله ی کندن و جداشدن – مدت: دوهفته تا دو ماه
هنگامی که کسی را دوست دارید، امیدها، آرزوها، انرژی ها و قلب و روح شما با آن شخص در می آمیزد. هنگامی که به رابطه پایان می دهید به مرحله اول که کندن و جداشدن نام نهادم، قدم می گذارید. اینطور احساس می کنید که گویی بخشی از وجودتان را از شما می گیرند و با خودمی برند. به همین دلیل است که اسم آن را مرحله ی کندن گذاشته ام. با این که می خواهید آن شخص از زندگی شما بیرون برود، باز، هم چنان این احساس ناخوشایند را تجربه می کنید. هرچه مدت زمان طولانی تری با هم بوده باشید مرحله ی کندن، زمان بیشتری می برد.
<شخصیت اسکیزوئید(محبوب منزوی)
ویژگی برجسته فردی بااین اختلال ناتوانی او درایجاد ارتباط با دیگران است.انهادر تعاملات اجتماعی از دیران اجتناب میکنند ودر ارتباط با همسر یا معشوقه خود هیجان چندانی از خود نشان نمیدهند.انها درارتباط با دیگران افرادی خمود،بی توجه وقدری مرموز وکم حرف به نظر می ایند.
مشخص ترین ویژگی غیر معمول او فقدان تمایل به ایجاد رابطه صمیمانه با دیگران است.چنین فردی نه تنها از پیوستن به گروههای مختلف که از خانواده خود وفرصتهای اجتماعی اجتناب میکندواشتیاقی به روابط عاشقانه وتداوم ان ازخود نشان نمیدهدواو دلبسته تنهایی ست.وهمواره فعالیتهایی را انتخاب میکند که فرد دیگری حضور نداشته باشد.وتقریبا میتوان گفت که هیچ دوست صمیمی ای ندارد.این افراد علاقه ای به روابط جنسی ندارندواین مسئله برای او از کمترین اهمیت در زندگی روزانه برخوردار است.هوش هیجانی این افراد بسیار پایین است.غالب افراد پیرامون اسکیزوئید به او لقب ماهی یخ زده میدهندو ازبی تفاوتی و گوشه گیری او در رنج هستند اما خود او از شیوه زندگی خود راضی است وزندگی اش را دلچسب میداند.
شکل گیری شخصیت اسکیزوئید
<شخصیت خودشیفته &
بیشتر...
در مشاوره قبل از ازدواج چه بگوییم؟
<