شب ادراری
توانایی برای نگهداشتن ادرار و دفع آن در مواقع لزوم به تدریج از 3 سالگی به بعد در کودکان به وجود می آید. با وجود این ،هرگاه کودک قادر به کنترل اعمال دفعی خود در بعد از 8 سالگی نباشد، این عمل نوعی نابهنجاری تلقی می گردد. در صورتی که چنین پدیده ای در روز اتفاق بیفتد به آن بی اختیاری ادرار گفته می شود که امری خطرناک تر است و مستلزم توجه جدی می باشد. دلایل مختلفی برای خیس کردن رختخواب در شب وجود دارد که یکی از آنها ناکارآمدی اسفنگترها است که ممانعت از خروج ادرار می شوند. هرگاه کودک برای مدتی خشک بخوابد و سپس به این مشکل دچار شود، رفتار وی را می توان نوعی رفتار بازگشتی دانست. در برخی از موارد بی اختیاری ادرار ناشی از خصومت کودک نسبت به والدین و یا رفتاری است که برای جلب توجه آنان صورت می گیرد.
روان شناسان شب ادراری کودکان را همراه با عوارض عصبی دیگر مانند انگشت مکیدن، ناخن جویدن، خشم ناگهانی و یا اصطلاحات نامناسب می دانند که به ناپختگی شخصیت وبی کفایتی آنان مربوط می شود. به نظر می رسد که اینگونه کودکان قادر به کنترل انگیزه های خصمانه و خشم خود نیستند و بنابراین، کمک به آنان برای کنار آمدن با خشم می تواند تا حدود زیادی کمک کننده باشد.
درمان این اختلال گاه بسیار ساده است. ممکن است کودک از رفتن به دستشویی بترسد که چاره آن قرار دادن یک چراغ قوه در اختیار او یا روش نگهداشتن آن محل است. ممکن است از روش شرطی کردن استفاده کرد و زنگی را به کار گرفت که به محض خروج اولین قطره های ادرار کودک را بیدار کند . در این گونه موارد محرک اصلی صدای زنگ، محرک شرطی فشار مثانه و پاسخ اصلی بیدار شدن است که با صدای زنگ پیوند می یابد. هرگز نباید کودک را برای این امر تنبیه نمود که ممکن است به جای بهتر شدن کار را بدتر کند. در صورتی که شب ادراری نتیجه ترس و یا انگیزه های ناخودآگاه سرکوب شده باشد باید از روان درمانی استفاده کرد.
شست مکیدن
اموزش مسائل جنسی به کودکان
اموزش مسائل جنسی به کودکان باید به روشی باشد که کودک در عین گرفتن پاسخ قانع کننده دچار اختلال فکر در مورد مسائل جنسی نشود.
کودک آزاری چیست؟
به چه رفتارهایی کودک آزاری میگوییم؟
کودکان به علت ویژگیهایی که از نظر سنی دارند بسیار اسیب پذیر هستند ونیاز به حمایت ومراقبت ما دارند اما گاهی بزرگسالان به دلایل مختلف به جای حمایت ومواظبت از کودکان، انان را مورد ازار قرار میدهند .کودک ازاری شامل رفتارهاییست که توسط افراد دیگر خصوصا بزرگسالان نسبت به کودکان انجام میگیرد وبه نوعی به سلامت جسمی وروانی کودکان اسیب میرساند.رفتارهایی که به صورت تصادفی انجام میشوند کودک ازاری به حساب نمی ایند مانند اینکه کودکی به علت تصادف با اتومبیل دچار نقص جسمی شود.
راهکارهایی برای مقابله با مشکلات رفتاری نوجوانان
03 آبان 1397 نوشته شده توسط مرکز روانشناسی و مشاوره آرام5 راهکار برای مقابله با مشکلات رفتاری نوجوانان
نوجوانی برهه حساس و پیچیده ای است. شما باید بپذیرید که فرزندتان از مرحله کودکی عبور کرده و به مرحله نوجوانی رسیده است. نوجوانان احساس می کنند همه چیز را می دانند و نظرات و پیشنهادات والدینشان را نادیده می گیرند. این ویژگی های نوجوانان می تواند باعث اختلاف آن ها با والدینشان شود و مشکلات رفتاری را رقم بزند. از این رو، در ادامه برای برقراری ارتباط بهتر و موثرتر و همچنین مقابله با مشکلات رفتاری نوجوانتان راهکارهایی ارائه شده است.
ممکن است کودکتان که به طور معمول رفتار خوبی داشته است، ولی با ورود به سن نوجوانی، شروع به نشان دادن مشکلات رفتاری کند. مهم نیست که شما چقدر سخت برای رسیدگی به این موقعیت تلاش کنید، چرا که ممکن است نوجوانتان عبوسانه پاسخ بدهد، نظرات نیشدار بدهد، بی تفاوت باشد و بدتر از همه به شما اجازه ورود به زندگی اش را با کم حرفی و مرموز بودن، ندهد. در صدر همه این مشکلات، فرزند نوجوان شما ممکن است به طور کامل، نظرات و اصولتان را نادیده بگیرد و فکر کند که خیلی بهتر و بیشتر از شما می داند. او همچنین ممکن است شما را مسئول همه شکست های زندگی اش بداند.
شایع ترین مشکلات رفتاری کودکان
کودکان دنياي پر رمز و رازي دارند و به همين خاطر است که محققان علوم رفتاري بيکار ننشستهاند . آنها به دنبال ريشه هاي رفتارهاي نابهنجار کودکان و راههاي برخورد درست با آن مي گردند. مشکلات رفتاري کودکان در سنين مدرسه که گاهي نتيجه اجتناب ناپذير فقر، جهل، نابسامانيهاي خانوادگي و کاستي هاي فرهنگي است، بي ترديد مانع رشد و بالندگي آنان است و به همين دليل پيشگيري و درمان اين مشکلات بي اندازه اهميت دارد. اين مقاله به برخي مشکلات رفتاري شايع کودکان و راههاي مقابله با آن توجه دارد:
<
خدمات ارایه شده به سازمانها
ساعت کاری ما :
- شنبه - چهارشنبه :صبح 9:00 - 14:00 بعدظهر 16:00 - 21:00
- پنجشنبه: صبح 9:00 - 14:00