
خانواده (14)
حد و مرز در زندگی مشترک
یکی از مشکلات رایج در روابط این است که حد و مرز های خود را نمی شناسیم و اجازه می دهیم طرف مقابل رفتاری انجام دهد که تحمل آن را نداریم . در چنین شرایطی به نظر ما می رسد از حد و مرز های ما رد شده است . اگر از کسانی هستید که حد و مرز ها، و خطوط قرمز خود را نمی شناسید روابط شما بسیار شکننده می شود. هر لحظه امکان دارد به خاطر این که شما مرز های خود را اعلام نمی کنید و دیگری مرز های شما را تشخیص نمی دهد از حدود قرمز شما رد شود و بعد نتوانید با این مساله کنار بیایید.
چرا حد و مرز های خود را نمی شناسیم؟
در واقع به ما اجازه ندادند که این افکار و احساس و رفتار خود را بشناسیم و عموماً از همان ابتدای کودکی از ما خواسته شده که احساس خود را برای جلب رضایت دیگران نادیده بگیریم. به نوعی به دیگران باج بدهیم تا ما را دوست داشته باشند و در این بین هویت واقعی ما گم شده است !
برای شناختن حد و مرز های خود
<مشکلات خانواده های تک فرزند برخی از خانواده ها خواسته(دلایل طبی،فوت یکی از کودکان،و...) یک فرزند بیشتر ندارند(بر اساس آمار سال 1984، آمریکا دارای حدود 14میلیون خانواده تک فرزند است)و نظرات بسیار متفاوتی در مورد عواقب(منفی و مثبت) تک فرزندی مطرح شده است.نظیر اینکه مادر و پدر وقت توجه و امکانات بیشتری برای پرورش و تربیت بهتر کودک دارند،یا بدلیل وجود عدم خواهر و برادر کودک لوس و خودخواه بار می آید.ما در اینجا سعی می کنیم تا برخی تز باورهای غلط و حقیقتهای مربوطه رامتذکر شویم. نکته: انیشتن،نیوتن،اوینچی و گاندی بچه های تک بودن ولی میدانیم بجز گاند بقیه دچار برخی مشکلات و اختلالات خلقی نیز بودند. الف(حقایقی در مورد کودکان تک تک بودن باعث لوس شدن و خودخواهی نمیشود بلکه رفتار پدر و مادر و شرایط محیطی عامل آن است. تقریبا همانند کودکان اول کودکان تک بدلیل توقعات و موقعیت و رفتار والدین معمولاافرادی کنترل کننده و بزرگسالی کوچک میشوند. توصیه هایی به والدین تک فرزند 1-به او اجازه دهید دوران بچگی خود را همانند سایر کودکان هم سن و سالش طی کند. توقعی خارج از محدوده سنی و توانش نداشته باشید. 2-به او اجازه دهید تا همانند سایر کودکان اشتباه کند، شکست بخورد، لجبازی کند، سرکش و نافرمانی کند. 3-مهمترین عامل موثر در شکل گیری طبیعی و درست شخصیت کودکان حضور هم بازی و تعامل با کودکان هم سن و سال است، در اطرافیان خود به دنبال کودکان هم سن و سال فرزندتان بگردید و تمام تلاش خود را به کار ببندید تا با هم رابطه نزدیک و تقریبا دائمی داشته باشند. 4-از 18 ماهگی فرزندتان را روانه یک مهد کودک خوب کنید تا بتواند روزانه چیزی حدود 6 تا 8 ساعت در ارتباط با سایر کودکان قرار گیرد. اگر امکان دسترسی به مهدکودک را ندارد در همسایگی خود با خانواده هایی که فرزندان هم سن و سال شما دارند دوست شوید تا امکان برقراری ارتباط روزانه بین آنها بوجود آید. 5-پس از یک و نیم سالگی روزانه نیم تا یک ساعت او را به پارک و زمین بازی بچه ها ببرید. 6-از حمایت کردن بیش از حد او خودداری کنید، برای اینکه معیاری برای آن داشته باشید.خودتان را با والدین دیگری که چند فرزند دارند مقایسه کنید، 7-اصول و قوانین پرورش و تربیت کودکان تک تفاوتی با دیگر کودکان ندارد و آنها را بیاموزید . می توانید به کتبی در این زمینه مراجعه کنید.
فنون مواجهه و منازعه و کشمکش ها در روابط
بر اساس شخصیت ،و احساسات،خلق و خو باورها افراد در مواجهه با مشاجره و اختلاف ها ممکن است یکی از روشهای زیر را اتخاذ کنند:
الف) روش اجتناب یا گریز
در این روش فرد از ابزار نظر و عقیده و احساس خود تا حد ممکن خودداری می کند. فرد یا سکوت می کند(به اصطلاح در درون خود می ریزد و خودخوری می کند) و یا با ذکر اینکه حق با توست می خواهد قضیه هر چه زودتر فیصله یابد(کنترل موقعیت)
چنین روشی معمولا نه تنها مشکلات و اختلافهای زن و شوهری را کم نمیکند بلکه در طولانی مدت موجب بدتر شدن زندگی مشترک می شود.از طرف دیگر بر حسب اینکه علت مسئله و زمینه ذهنی فرد چه باشد چنین روشی د طولانی مدت می تواند بر سلامتی فرد نیز اثر بگذارد.در واقع در یک مطالعه جدید منتشر شده(1997میلادی)بر روی 4000زن و شوهر دیده شده است که میزان مرگ ومیرآن دسته از زنانیکه (و نه مردان) در مشاجره های خانوادگی سکوت و روش اجتناب و گریز را پیش می گیرند،در طی 10سال چها ربرابر زنانی بوده است که در مشکلات و اختلااف احساس و نظر خود را ابراز کرده اند.نکته قابل توجه در این مطاله این بوده است که چنین روشی تاثیر منفی بر روی آقایان نداشته است که تا حدی قابل توجیه است. زیرا خانمها معمولا بدلیل ترس و اعتماد بنفس پایین چنین روشی را اتخاذ می کنند که این مسئله منجر به بروز خشم و کینه و غم نهفته می شود. در جامعه ما چنین افرادی به عنوان افراد مظلوم یا محجوب شناخته می شوند. در حالیکه در واقع امر، افرادی با حرمت نفس پایین و توسری خور هستند.
نوازش در روابط زناشویی
نوازش در چهارچوب روابط زناشویی،گستره ی سیصدو شصت درجه ای دارد.به عنوان مثال هر رفتاری که بویی از همیاری یا کمک فکری، احساسی و مالی داشته باشد،مثل سلام کردن، دلگرمی دادن و سوپرایز کردن، اشکال گوناگون نوازش هستند:
وقتی همسر یا نامزدتان را به هر بهانه خوشحال یا شادمان میکنید.
وقتی همسر یا نامزدتان را عاشقانه حس و لمس میکنید.
وقتی همسر یا نامزدتان را تشویق، ترغیب و تقویت میکنید.
وقتی به او روحیه، آرامش و دلگرمی میدهید.
وقتی به حرف های او گوش میدهید.
وقتی هنگام ورود او سلام و خوشامد گویی و هنگام رفتنش او را بدرقه میکنید.
وقتی در مقابل دیگران از او حمایت میکنید.
وقتی در مورد او خوش قول هستید.
وقتی برای او ایمیل، پیامک کلامی یا تصویری می فرستید.
وقتی در مواقع لزوم سکوت میکنید.
وقتی برای او هدایای گوناگون میخرید.
<- شانزده اصل برای مشاجره منصفانه
1-از موضع بالغ مذاکره کنید
2- از اولتیماتوم ( اتمام حجت) بپرهیزید
3- اگر یکی ببازد هر دو می بازند
4- درست همان چیزی را بگویید که منظور شماست
5- از متهم کردن و حمله اجتناب کنید
6- اول احساسات خودتان را بیان کنید
7-همیشه برداشت های خود را وارسی کنید
<راههای مدیریت و مقابله با خشونت خانگی
برخی تحقیقات نشان میدهد که زنان بیشتر از مردان در معرض خشونت خانگی قرار میگیرند و حدود ۵۰ درصد از زنان در مرحلهای از زندگی خود تحت نوعی از خشونت خانگی قرار گرفتهاند. توجه به حقوق زنان و آموزشهای لازم در این زمینه و همچنین افزایش امکان برخورداری از حمایتهای خانوادگی و اجتماعی میتواند در کاهش خشونت علیه زنان مؤثر باشد.
آموزش مهارتهای زندگی، افزایش سطح مهارتهای ارتباطی در روابط بین فردی و مقابله با تنش، حل مسئله، ارتباط صحیح با همسر از راههایی است که میتواند بر کاهش این خشونت تأثیرگذار باشد. .
مشاور خانواده میتواند ضمن صحبت با شما و همسرتان، راهکارهایی را به هر دو نفر شما برای جلوگیری از تکرار خشونتهای خانگی توصیه کند. یکی از مسائل مهم در دوران بارداری توجه به آرامش و دوری از هر گونه استرس و فشار است. مشاجره و درگیری باعث مشکلات متعدد روحی مانند خشم، تنفر، غم و مشکلات جسمی مانند ضربان شدید قلب، سرگیجه و گرفتگی ماهیچهها میشود. برای مدیریت مشاجره و دعواهای خانوادگی میتوانید به موارد زیر عمل کنید:
صبر کنید تا کمی آرام شوید: اگر لازم بود پس از گذشت زمان و با آرامش دربارۀ موضوع بحث کنید. اگر احساس آرامش بین شما و همسرتان وجود ندارد، بحث دربارۀ آن را برای زمان دیگری بگذارید. در مواقعی که رابطۀ زناشویی شما در وضعیت خوبی است، قراردادهایی را بین خودتان قرار دهید و در زمان مشاجره سعی کنید به آن عمل کنید. مثلاً وقتی که مشاجره اوج میگیرد، دست خودتان را به نشانۀ توقف بالا بگیرید و هر یک به اتاق یا مکان جداگانهای از خانه بروید. این روش ممکن است در دفعات اول و در شرایط بحرانی جوابگو نباشد، اما با تمرین و تعهد هر دو نفر شما میتواند تأثیر زیادی در کاهش مشاجرههای خانوادگی داشته باشد.
نود و نه راه برای ابراز محبت به همسر
همسرتان را در اغوش بگیرید
یادداشتی دوستانه برایشان بنویسید
به محل کارشان زنگ بزنید حتی برای گفتن سلام
پای انها را ماساژدهید
<حفظ فضای عاشقانه در ازدواج
بساری از خانم ها و آقایان که مدتی از شروع زندگی مشترکشان می گذرد، وقتی به گذشته نگاه می کنند یاد دورانی می افتند که عاشق یکدیگر بودند و هیچ چیز نمی توانست جلوی زندگی عاشقانه شان را بگیرد، اما وقتی باهم ازدواج می کنند و مدت زمانی از این ماجرا می گذرد، عشق از زندگی آن ها رخت بر می بندد. آن ها درگیر گرفتاری های روزمره می شوند و سرشان آن قدر شلوغ می شود که زندگی مشترک برای شان یکنواخت شده و جذابیت خود را از دست می دهد. در این شرایط زمانی هم که تصمیم می گیرند تا به زندگی شان سرو سامان داده و طراوت گذشته را به آن بازگردانند، سردرگم می شوند که از کجا باید شروع کنند، به راستی زندگی رمانتیک چگونه است، زندگی رمانتیک در حفظ فضای عاشقانه و برقراری عشق پس از اولین روزهای ازدواج خلاصه می شود. به عبارت دیگر، زندگی رمانتیک نوعی ارتباط صمیمی است که هرکس چیزی جز عشق برای دیگری می خواهد.
زندگی عاشقانه یک اتفاق نیست، بلکه یگ ارتباط روزانه است. نباید به آن به عنوان نوعی پیش نوازی و ... نگاه کرد، بلکه یک رابطه دوستانه است که هر روز پیش از پیش رشد می کند. در مورد این است که از یکدیگر بپرسیم چگونه روز خود را سپری کردیم، سرگرمی های مان چیست؟ و یا پروژه ها چگونه پیش می روند؟ در مورد در میان گذاشتن علایق روز مره است. باید از زمانی که در کنار هم هستید لذت ببرید و تصور کنید نزد دوست داشتنی ترین فرد زندگی خود هستید. زندگی رمانتیک فرآیند پیوند دادن است. بسیاری از زوج ها معمولا سعی می کنند فضای رمانتیک را با غافلگیر کردن طرف مقابل مثلا با رفتن به یک رستوران فوق العاده و یا برنامه ریزی یک مسافرت به زندگی خود بیاورند. اما زمانی که می بینند طرف مقابلشان چندان خوشحال نشده، خیلی ناراحت می شوند. این امر کاملا طبیعی است، چرا که ممکن است چیزهایی که برای شما جالب و سرگرم کننده هستند، برای همسرتان جذاب نباشند.
ارتباط قلب روابط صمیمانه است. ارتباط ، پایه و مبنایی است که بر آن همه چیزهای دیگر بنا می شود. ارتباط راهی است که انسانها از طریق آن معانی را خلق می کنند و با یکدیگر سهیم می شوند، چه کلامی و غیر کلامی توانمندی و میل به ارتباط از جمله مهم ترین عوامل حفظ و بقای یک رابطه رضایتمندانه است.
عوامل رابطه ای
عوامل رابطه ای در واقع پایه اصلی شکوفایی عشق و بروز سوء تفاهمات و در نهایت اختلافات زناشویی و طلاق محسوب می شود. این دسته از عوامل شایع ترین مشکلی است که معمولا توسط زوجهای ناراضی مطرح می شود. مطالعات متعدد نشان می دهد عامل اصلی نارضایتی در زندگی مشترک کمبودهای ارتباطی است. این کمبودها مخصوصا وقتی زوجین به تعامل در مورد موضوعات تعارض آمیز و همراه با عدم توافق می پردازند واضح تر می شود پس زندگی یک راه هموار نیست که به راحتی از آن رد شویم.
5 زبان عشق
کلید روابط
ما مخلوقاتی هستیم که با یکدیگر ارتباط داریم. همه انسان ها به صورت اجتماعی زندگی می کنند و اکثر افراد به دنبال تماس و ارتباطات اجتماعی هستند. در فرهنگ غرب، انزوا به مثابه یکی از تلخ ترین کیفرها نگریسه می شود . حتی مجرمان خواهان حبس انفرادی نیستند.
هرقدر روابط مثبت و حمایت گر باعث لذتی عظیم می شوند، روابط ضعیف و منفی درد و رنج عمیق به بار می آورند. من به جرات می توانم بگویم که بزرگ ترین لذت زندگی در روابط خوب نهفته است، و عمیق ترین دردها در روابط بد.
نقش والدین
بیشتر...
تاب اوری به معنای توانایی مقابله کردن با مشکلات وشرایط سخت زندگی ،تعدیل کردن ان شرایط وببیرون امدن از بحران بدون اسیب رساندن به خود یا دیگری ست.روانشناسان معتقدند افراد تاب اور پس از وقوع یک انتخاب سخت وناگوار سریعتر از دیگران خود را پیدا میکنند وبه روال عادی زندگی باز میگردند.تغییرات ناگهانی زندگی،بلایای طبیعی ،مرگ عزیزان ،شکست عاطفی و...میتوانند در زندگی افراد بحران ایجاد کنند اما فرورفتن در بحران یا عبور سالم از ان در گرو ان است که چقدر تاب اوریم واز چه مهارتهایی برخوردار هستیم.اگرچه برخی ویژگی های افراد وابسته به خلق وخو ی اولیه وروش تربیتی انهاست ولی تاب اوری را میتوان اموخت و در ارتباط خود با افراد خانواده،همسر ،دوستان و..به کار برد. &
مقدمه
این کتاب به ما دستورالعملی برای ایجاد روابط مبتنی بر عشق و علاقه می دهد. توضیح می دهد که چگونه زن و مرد در همه زمینه های زندگی باهم تفاوت دارند. زن و مرد نه تنها متفاوت از یکدیگر با هم ارتباط برقرار می سازند، بلکه در احساس، اندیشه، درک، واکنش و عشق باهم تفاوتهای اصولی دارند و شاید بتوان گفت که زن و مرد انگار از دو سیاره متفاوت آمده اند، به زبانهای متفاوت تکلم می کنند و به غذایی متفاوت احتیاج دارند.
با درک تفاوتهای اصولی زن و مرد در موقعیتی قرار می گیریم که بسیاری از ناراحتی های موجود میان خود و همسرمان را از میان برداریم. می توان سوء تفاهم ها را تخفیف داد و یا حتی از آن به کلی اجتناب نمود. توقعات بیجا را می توان اصلاح کرد. وقتی به خاطر داشته باشید که همسر شما چنان کسی که در سیاره ای دیگر زندگی می کند با شما تفاوت دارد، می توانید آرام بگیرید و به جای مقاومت در برابر او و یا تلاش برای تغییر دادن او با او همکاری کنید.
و اما با این کتاب با شیوه های عملی متعددی برای حل مسائل ناشی از تفاوت های میان خود و همسرتان آشنا می شوید. این کتاب تنها تحلیلی نظری درباره تفاوتهای روانی نیست، بلکه راهنمایی عملی است که نشان می دهد چگونه می توانید روابط مبتنی بر عشق و دوستی با همسر خود ایجاد کنید. اما برای افزایش مهر و عشق و محبت در زندگی هرگز دیر نیست. کافیست که راه جدیدی بیابید. چه به درمانگر مراجعه بکنید یا نکنید، اگر می خواهید با همسرتان روابط بهتری داشته باشید ، بدانید که این کتاب برای شما نوشته شده است.
۱۳راهکار مؤثر برای اینکه خانوادهای شاد و صمیمی داشته باشیم
اشتراکگذاری
۱۶ نکته مهم برای بهبود روابط زوج ها
&
خدمات ارایه شده به سازمانها
ساعت کاری ما :
- شنبه - چهارشنبه :صبح 9:00 - 14:00 بعدظهر 16:00 - 21:00
- پنجشنبه: صبح 9:00 - 14:00