حقوقی رایگان در واتساپ 300x150

09379629135

9b9787fb5209b99c3207554a341e3f32

کودکان دراولینسال زندگی خود رشد چشمگیری دارند.وزن آنها به 3برابروزن تولد می سد.اصول راه رفتن و صحبت کردن را فرا می گیرند و با نزدیکان خود ارتباط برقرار میکنند.تغییرات بارز در ظرفیت کودک برای نظم پذیری خواب و بیداری نشانگر رشد او در این زمینه هاست.

مرحله اول: از تولد تا سه ماهگی

والدین می توانند به الگوهای رفتاری مربوط به خوابیدن نیز پی ببرند.اگر والدین مقدمات خوابیدن را در اوقات مناسب فراهم کنند کودکان به تدریج عادات منظم خوابیدن را فرا می گیرند.کودکی که الگوی خواب منظم داشته باشد شبها بیشتر می خوابد ورزها بیشتر بیدار میماند و به جای خواب خرگوشی گاه و بیگاه در روز خواب های نیمروزی منظمی خواهد داشت.

طی سه ماهه اول زندگی  کودک 16 تا 17 ساعت در روز میخوابد.مدت خواب و بیداری بطور مساوی در 24 ساعت شبانه روز تقسیم می شود. معمولا 3 ساعت خواب با 1 ساعت بیداری همراه است.اینالگو با چرخه تغذیه ارتباط مستقیم دارد.وقتی کودک کاملا سیر باشد میخوابد و زمانی که گرسنه باشد بیدار می شود و تا مدت کوتاهی بعد از تغذیه بیدار می ماند.در این سن کودک در مقابل خواب مقاومتی ندارد.

والدین می توانند از این چرخه طبیعی برای ایجاد الگوهای خواب کمک بگیرند.بعد از یک ساعت بیداری والدین باید کودک را بنحوی بخوابانند.برای این کار میتوان عوامل محرک را کاهش داد یا کودک را به اتاق تاریک و آرام برد.اگر کودک همواره در یک مکان بخوابد،عادات خواب در او بهتر شکل میگیرد و مکان خواب به تدریج خوابیدن را برای او تداعی میکند.اتاق کودک نباید ضد صدا باشد و شمانباید نگران زنگ تلفن باشید.وقتی کودک به خواب نیاز داشته باشد با قابلیت طبیعی خود محرک های مزاحم را نادیده میگیرد.

علت افسردگی کودکان چیست؟
دلیل افسردگی کودکان نیز مانند بزرگسالان، ترکیبی از عوامل مختلف است. ترکیبی از مشکلات و عواملی مانند
• فقدان سلامت فیزیکی
• رویدادهای ناخوشایند
• سابقه خانوادگی
• عوامل ژنتیکی
• عوامل محیطی
• اختلالات بیوشیمیایی
افسردگی یک حالت گذرا نیست و در کودکان و بزرگسالان به صورت خودبه‌خود درمان نمی‌شود.

افسردگی در کودکان چه علائمی دارد؟
مشخصات کودک افسرده مانند علائم افسردگی در دوران نوجوانی و بزرگسالی است. برخی از این نشانه های کودک افسرده عبارتند از:
• احساس ناراحتی، کج‌خلقی یا غم و اندوه که در چهره‌ کودک مشهود است. (اشک ریختن)
• تغییر و اختلال در اشتها کودک به طوری که منجر به افزایش یا کاهش وزن او شود
• تغییر و اختلال در خواب کودک به شکل کم‌خوابی یا خواب زیاد
• پریشانی یا عقب ماندگی (بیقراری یا احساس کندی)
• خستگی و کاهش انرژی
• ضعف در تفکر یا تمرکز
• احساس گناه و بی‌ارزش‌بودن و سرزنش خود
• فکر‌کردن درباره مرگ و خودکشی
• اختلال در عملکرد تحصیلی
• خستگی مداوم
• زود عصبانی شدن
• دردهای بدنی (مانند شکم‌درد و سردرد) که با درمان‌ها متوالی بهبود نمی‌یابد
• رفتارهای خطرناک و یا نگرانی کمتر برای ایمنی و سلامتی خود (نمونه هایی از رفتارهای مخاطره‌‎آمیز در کودکان شامل بازی‌های خطرناک، مانند بالا رفتن بیش از حد یا دویدن وسط خیابان است.)<

چهار اصل زیر بنایی

با هم بودن اعضای خانواده

اولین اصل در ایجاد امنیت این است که اعضای خانواده اوقاتی را در کنار هم بگذرانند.به عبارت دیگر امنیت ما در درجه اول از همنشینی با افرادی حاصل می شود که بتوانیم در ارتباطی صمیمانه به آنها اعتماد کنیم،از زندگی با آنهااحساس کنیم که در دنیایی امن و قابل اطمینان و مورد حمایت شان هستیم و تنها روابط گرم و حمایت گرایانه است که چنین احساسی را در ما ایجاد می کند.

ابراز احساسات

در گام بعدی والدین باید به فرزند خود کمک کنند تا احساسات نگرانیها و خواسته های خود را ابراز کند و به این منظور باید به او فرصت دهند با اوهمدلی و از او حمایت کنند . دلگرمی و اطمینان دادن سریع و شتابزده ،به کودک فرصت لازم برای بیان همه احساساتش را نمیدهد .

فرزندپروری سختگیرانه چیست؟

فرزندپروری سختگیرانه از سوی والدین سختگیر صورت می پذیرد و شامل انتظارات زیاد و نابجا، تنبیه های شدید در صورت رعایت نکردن قوانین، سختگیری در انتخاب ها، فعالیت ها و حتی برنامه روزمره کودک میباشد.

علائم والدین سختگیر

فرزندانتان با شما راحت نیستند-1

در حضور شما،  فرزندانتان راحت نیستند که افکار خود را بیان کنند، با صدای بلند بخندند یا با دوستانشان صحبت کنند.

دانش آموزان با اختلال یادگیری خاص به فردی اطلاق می شود که با وجود برخورداری از هوش عادی و نداشتن نقایص حسی ، آسیب شدید مغزی و مشکلات عاطفی_ اجتماعی ، قادر به بهره گیری کامل از امکانات آموزش و پرورش عادی نبوده و در یک یا چند ماده درسی ضعف محسوس و مشهود داشته باشد . یادگیری میتوانند به مراکز مشاوره و مراکز یادگیری ویژه مراجعه نمایند .

ملاک های تشخیص اختلال یادگیری خاص در راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی در چهار حیطه کلی آورده شده است :

1 :مشکلات یادگیری و استفاده از مهارت های تحصیلی به صورتی که با وجودذ حداقل یکی از نشانه های (خواندن بی دقت و پر زحمت کلمه ، مشکل در درک مطالب خوانده شده ، مشکلات بیان نوشتاری ،محاسبات و استدلال ریاضی ) به مدت 6 ماه ادامه داشته باشد .

2: مهارت های تحصیلی به میزان چشمگیری پایین تر از سن تقویتی باشد اختلال چشمگیری در علمکرد تحصیلی و فعالیت های روزمره وجود داشته باشد .

3 : در طول سال های دبستان شروع شود .

برخی از خانواده ها خواسته(دلایل طبی،فوت یکی از کودکان،و...) یک فرزند بیشتر ندارند(بر اساس آمار سال 1984، آمریکا دارای حدود 14میلیون خانواده تک فرزند است)و نظرات بسیار متفاوتی در مورد عواقب(منفی و مثبت) تک فرزندی مطرح شده است.نظیر اینکه مادر و پدر وقت توجه و امکانات بیشتری برای پرورش و تربیت بهتر کودک دارند،یا بدلیل وجود عدم خواهر و برادر کودک لوس و خودخواه بار می آید.ما در اینجا سعی می کنیم تا برخی تز باورهای غلط و حقیقتهای مربوطه رامتذکر شویم.

نکته: انیشتن،نیوتن،اوینچی و گاندی بچه های تک بودن ولی میدانیم بجز گاند بقیه دچار برخی مشکلات و اختلالات خلقی نیز بودند.

الف(حقایقی در مورد کودکان تک

تک بودن باعث لوس شدن و خودخواهی نمیشود بلکه رفتار پدر و مادر و شرایط محیطی عامل آن است.

تقریبا همانند کودکان اول کودکان تک بدلیل توقعات و موقعیت و رفتار والدین معمولاافرادی کنترل کننده و بزرگسالی کوچک میشوند.

سازگاری بچه ها  با به دنیا آمدن یک خواهر یا برادر و کنار آمدن آنها با یکدیگر متداولترین نگرانی های والدین هستند.تقریبا80درصد کودکان حداقل یک خواهر یا برادر دارند.

خواهر و برادر ها بطور مستقیم(با الگو شدن یا تقویت رفتارهای مناسب و نا مناسب)و بطور غیر مستقیم(با استرس ایجاد کردن برای پدر و مادر که مهارت های پدر و مادری کردن والدین را تحت الشعاع قرار می دهد) بر رشد یکدیگر تاثیر میگذارند. وقتی بچه کوچکتر 3-4ساله است،تعاملات او با خواهر و برادر بزرگترش به سرعت زیاد میشود ولی بعد از آن از لحاظ دفعات منظم میشود.وانگهی وقتی بچه کوچکتر به سن مدرسه رفتن می رسد عصبانیت،ناراحتی و اختلافات او در جریان روابطش با خواهر و برادر بزرگترش کمتر میشود.

سازگار شدن با تولد خواهر یا برادری دیگر

تولد فرزندی جدید،استرس مهمی برای خواهر و برادر او است و بروز برخی واکنش ها درخواهر یا برادر نشان میدهد.که در حاکنار آمدن با این سترس هستند. با تولد فرزند  دوم فرزند اول وارد دوران سخت و پیچیده سازگاری میشود. رابطه خردسالان با خواهر و برادرهای خودرابطه ضد و نقیضی است چون اکثر کودکان به  تولد خواهر و برادر جدید خود واکنش های مثبت و منفی نشان میدهند. واکنش های معمول کودک بزرگتر عبارتند از:بیشتر شدن دفعات ایستادن در مقابل والدین،و بیشتر شدن عصبانیت و پرخاشگری،چسبیدن به والدین،ناراحت شدن از جدایی و سایر رفتارهای اضطرابی،تشدید مشکلات مربوط به توالت رفتن ی پناه بردن به شیشه شیر پستانکدار و سایر رفتار های نشانگر.تحقیقات همچنین نشان می دهند پس از تولد فرزند دوم تغییرات قابل توجهی در رابطه والدین با فرزد اول رخ می دهد..تعجبی ندارد که مادران به دنبال تولد فرزند دوم و،قت کمتری برای فرزند اول بگذارند و در عوض پدرها وقت بیشتری صرف فرزند اول کنند.مادران نیز بنا به مصالح عملی،بیش از پیش از فرزند بزرگتر خود توقع استقلال و پختگی دارند.بعد از تولد فرزند جدید امنیت خاطر کودکان خصوصا کودکان بزرگتر(2تا5) ساله کم می شود هر چند ماندگار یا موقتی بودن این کاهش امنیت خاطر مشخص نیست.

مداخلات/پیشگیری ها

بهترین نگاه در مورد طلاق آن است که خود طلاق بر کودک و خانواده تاثیر نمی گذارد بلکه فرایند طولانی و کشدار تغییر و انطباق قبل و بعد از طلاق بر کودک و خانواده تاثیر می گذارد.. گاهی فرایند انطباق اعضای خانواده طولانی می شود و آنها در این فرایند با مجموعه پیچیده ای از استرس های شخصی و محیطی، تغییرات و تکالیف انطباقی مواجه می شوند.

برخی از استرس هایی که در سازگاری کودکان با طلاق والدین نقش مهمی بازی می کنند عبارتند از ادامه یافتن اختلافات والدین، نوع روابط والد-کودک، ازدواج مجدد والدین، خصوصیات کودک و مسائل حول و حوش حضانت و نحوه ملاقات والدین با کودک.

اختلاف مستمر والدین بر سازگاری کودکانی که پدر و مادر آنها طلاق گرفته اند و کودکانی که پدر و مادر آنها با هم زندگی می کنند، تاثیر می گذارد.

از نظر کودک مشهودترین و دردناک ترین جنبه جدایی والدین، احساس از دست دادن یکی از والدین است.. تحقیقی قدیمی نشان می دهد بین میزان دسترسی کودک به والدی که حضانت او را برعهده ندارد و سازگاری کودک رابطه هست، یعنی هر چه تماس کودک با والد بیشتر باشد سازگارتر خواهد بود..

با ازدواج مجدد والدی که حضانت کودک را بر عهده دارد ، روابط جدیدی به روابط خانواده افزوده می شود.. کودکانی که در خانواده های ناتنی زندگی می کنند بیش از کودکانی که در خانواده های تنی زندگی می کنند، در معرض ناسازگاری هستند.. پسرها و دخترها تا دو سال بعد از ازدواج مجدد پدر و مادر خود در سازگار شدن با نامادری یا ناپدری مشکل دارند. ولی پسرها بعد از دو سال ظاهرا با حضور نامادری کنار می آیند.. در حالی که دخترها همچنان در پذیرش ناپدری مشکل دارند. ناپدری برای پسرها ساختار، نظارت و حمایتی را که مادرشان فراهم نمی آورد، فراهم میآورند. در حالی که دخترها رابطه نزدیکی با مادر خود برقرار می کنند و حضور ناپدری، رابطه نزدیک آنها را مختل می کند.

داغدیدگی

24 اسفند 1401 نوشته شده توسط

داغدیدگی

مرگ اعضای خانواده یا قریب الوقوع بودن مرگ اعضای خانواده بخاطر ابتلا به بیماری های مرگبار، یکی از پراسترس ترین وقایع زندگی کودکان است.

قابل درک است که پدرمادرها ندانند چطور به فرزندان خود کمک کنند بامرگ اعضای خانواده کنار بیایند و یا با بیماری های خطرناک کنار بیایند. تلاش های صورت گرفته در رابطه با تعلیم راه و رسم کنار آمدن با مرگ به کودکان، بر این فرض مبتنی بوده اند که کودکان مرگ را بطور کامل نمی فهمند و اگر هم می فهمند به صلاح آنها نیست در مورد آن اطلاعات کسب کنند.

کودکان در مرحله پیش عملیاتی یعنی تقریبا در 2 تا 6 سالگی خود محور هستند، همان چیزی را که در لحظه تجربه می کنند می فهمند و نمی توانند دیدگاه دیگران را در نظر بگیرند.. کودکان در این مرحله، فهم ناقصی از چهار مولفه اصل مرگ دارند.این چهار مولفه عبارتند از 1-برگشت ناپذیری مرگ 2-همگانی بودن مرگ یعنی هر موجود زنده ای می میرد، 3-نمی فهمند بعد از مرگ، تمام علایم حیاتی شخص قطع می شود و 4-مرگ ناشی از رویداد خاصی است مثل تصادف بیماری وووو در ضمن چون خردسالان دنیا را براساس تجارب خود معنا می کنند مرگ را با تعابیری مثل خواب، جدایی و مصدومیت که تجارب رایج پیش دبستانی ها هستند، توجیه می کنند..

کودکان در مرحله عملیاتی عینی یعنی بین 7 تا 10 سالگی رفته رفته به همیشگی بودن مرگ پی می برند. ولی برای خودشان مرگی متصور نمی شوند یعنی فکر می کنند فقط آدمهای پیر می میرند. در این مرحله مرگ را به علل بیرونی بیماری، جراحت، مصدومیت ربط می دهند نه به علل زیست شناختی. اما در نوجوانی و با آغاز تفکر عملیاتی صوری، درک کودکان از مرگ کامل می شود و نظرات دینی انتزاعی هم در برداشت های آنان جا می گیرد. اکثر بچه ها در 7 سالگی چهار مولفه مرگ را تقریبا به طور کامل می فهمند. وانگهی کودکانی که تجربه ای در باب مرگ داشتند، به دلیل نمونه های ذهنی خود، فهم دقیق تر و مشروح تری از مرگ داشتند.

وسواس موکنی

نتیجه وسواس موکنی که کندن مداوم مو می باشد، کچلی است. اگر چه کودکان مبتلا به این اختلال معمولا موی سرخود را میکنند ولی گاهی موی ابرو، مژه ها، و شرمگاهی و همچنین موی دست و پا و زیر بغل را هم می کنند.در سنجش وسواس موکنی باید احتمال دخالت سایر عواملی که می توانند موجب کچلی شوند، از جمله سفت شانه کردن موی سر، تاباندن محکم موی سر، اگزما، چربی نابهنجار پوست و عفونت های قارچی را رد کنیم . موریزش که یکی از اختلالات کودکان است هم به کچلی ناگهانی سکه ای شکل و بدون زخم در یک یا چند قسمت منتهی می شود. هنوز کسی علت موریزش غیر التهابی را نمی داند ولی شواهدی نشان می دهند موریزش چند هفته بعد از ضربه شدید هیجانی شروع می شود . تشخیص وسواس موکنی از مو ریزش آسان است چون در وسواس موکنی شاهد التهاب برخی نواحی هستیم که موهایش کنده شده است. ضمن اینکه در همین نواحی موی سالم با پیازهای طبیعی وجود دارد.

وسواس موکنی به عنوان اختلال کنترل تکانه ( یک اختلال تکانشگری و وسواسی است که در آن فرد نمی تواند جلوی افکار وسواس گونه و آسیب زای خود را بگیرد.) آمده است . ملاک های تشخیصی آن هم عبارتند از: ا-کندن مکرر مو که به کچلی مشهود منتهی می شود. 2-تنش بلافاصله قبل از موکنی یا تنش هنگام مقاومت در برابر موکنی 3-ارضا شدن و لذت بردن، آرام شدن هنگام موکنی 4-توجیه نشدن مشکل با یک اختلال روانی دیگر یا یک بیماری پزشکی  5-اختلال جدی در کارایی شخص.

این اختلال بین 15/1 تا 5 سالگی ظاهر می شود. فراوانی آن در بین پسران و دختران این مقطع سنی شبیه یکدیگر است  هر چند شاید پسر ها کمی بیش از دخترها چنین رفتاری انجام دهند. وسواس موکنی در کودکان بزرگسال تر و نوجوانان مشکلی پیچیده تر و جدی تر را نشان می دهد که می تواند چند دهه طول بکشد این گروه که وسواس موکنی آنها دیرتر شروع می شود عمدتا زن هستند.

سبب شناسی وسواس موکنی تا حد زیادی نامشخص است. البته فرضیه هایی مثل تعارض روان رنجورانه افسردگی، اضطراب یا رفتار آموخته شده در ارتباط با اختلال وسواس فکری عملی مطرح شده است.

برای درمان وسواس موکنی از راهبردهای درمانی رفتاری مختلفی استفاده می شود ازجمله از راهبرد وارونگی عادت، تنبیه، تقویت، جریمه ی پاسخ، پیشگیری از پاسخ، تمرین منفی، بازبینی خود، تصحیح افراطی و آرمیدگی می توان نام برد. اما وارونگی عادت در رفع وسواس موکنی خیلی موثر است. موکنی با پیشگیری یعنی پوشاندن انگشتان یا تنبیه پاسخ شست مکیدن  با مالیدن ماده بد مزه روی شست  قابل حذف است.

در اکثر درمانهای موفق از پیشگیری از پاسخ همراه با تقویت مثبت مو نکندن یا انجام رفتار ناسازگار استفاده شده است.

صفحه1 از5

خدمات ارایه شده به سازمان‌ها

  • Melat
  • O 2deb08c0
  • Sepah
  • Bsaderat
  • Emdad
  • Naft
  • Zendand
  • سازمان ها
    ارائه سخنرانی و آموزش مهارت های زندگی برای ادارات و سازمان های دولتی و خصوصی
  • Mahdkoodak
    ارائه سخنرانی وآموزش مهارت های زندگی برای مهد کودک ها
  • Keshavarzi
  • Dad
  • Araffm
  • Sazman

    ساعت کاری ما :

    • شنبه - چهارشنبه :صبح 9:00 - 14:00  بعدظهر 16:00 - 21:00
    • پنجشنبه: صبح 9:00 - 14:00
    01732350794 / 01732320995 / 0937 962 9135

    if location 287561

    گرگان  خیابان ولیعصر نبش عدالت 22 مجتمع مروارید - طبقه 7  واحد2  

       017-32350794  if phone 1055012

    017-32320995    if phone 1055012

    0937-962-9135if phone 1055012

    مرکز آرام را دنبال کنید

    inestagram           telegram             if email social media 2481196