حقوقی رایگان در واتساپ 300x150

09379629135

9b9787fb5209b99c3207554a341e3f32

بر اساس این مطالعه که در Psychological Medicine  منتشر شده
که شامل 5 دهه مطالعه است و مطالعه بر روی بیش از 6 میلیون نفر در دانمارک رو نشون میده
. در این تحقیق شواهد محکمی از ارتباط بین مصرف گل و اسکیزوفرنی در بین مردان و زنان پیدا
شده
یعنی در افرادی که به صورت مکرر گل مصرف میکنن احتمال اینکه مبتلا به اسکیزوفرنی بشن زیاده به خصوص این مساله در مردان جوان بسیار بیشتره نویسندگان مطالعه تخمین زدن که 30 درصد از موارد اسکیزوفرنی در مردان 21 تا 30 ساله ممکنه با جلوگیری از اختلال مصرف گل پیشگیری بشه گل میتونه باعث تحریک سیستم عصبی مرکزی و باعث تغییر در سطح هورمونهای مغزی بشه که میتونه منجر به افزایش شیوع این بیماری بشه اسکیزوفرنی نوعی اختلال روانی مزمنه که معمولاً اثراتی نظیر تحریف واقعیت و توهم را به همراه داره و نحوه برداشت فرد از عوامل محیطی، تفکر و شیوه رفتارهای وی به شدت تحت تأثیر قرار میده در سالهای اخیر در بین جوانها آمار مصرف گل به شدت بالا رفته است.

قلیان

12 تیر 1402 نوشته شده توسط

قلیان

این پدیده که درحال حاضر به یک معضل پنهان اجتماعی تبدیل شده است از آن جهت چهره منفوری به خود نگرفته است که اغلب آن را بی ضرر و غیر قابل اعتیاد میدانند یا کم ضرر تر از سیگار قلمداد میکنند .در حالی که آب موجود در قلیان نه تنها خاصیت تصفیه کنندگی و محافظتی در مقابل دود ناشی از تنباکو ندارد بلکه به دلیل افزایش رطوبت باعث افزایش میزان جذب ریوی آن میگردد.

<

چرا مردم سیگار می کشند؟

چرا تعداد زیادی از مردم ماده ای خطرناک به نام تنباکو را مصرف می کنند؟

نخست اینکه، اکثر سیگاری ها مصرف دخانیات را از کودکی یا از اوایل نوجوانی آغاز می کنند و سن آغاز سیگار کشیدن، مخصوصا در زنان، در حال کاهش است. کودکان و نوجوانان، برای آغاز سیگار کشیدن، انگیزه های اجتماعی دارند ولی به ندرت از طرف دیگران اجبار یا ترغیب می شوند. در اکثر موارد نوجوانان به این علت سیگار می کشند که با هنجار گروه سازگار شوند، یعنی بتوانند خود را بیشتر به سایر افراد گروه شبیه کنند. و به همین دلیل، رفتارهایی انجام می دهند که در گروه وجود دارد، از جمله سیگار کشیدن. بنابراین سیگار کشیدن از جانب گروه هایی که ویژگی اصلی آنها سیگار کشیدن است، تایید می شود و اعضای جدید گروه سیگار کشیدن را شروع می کنند تا خود را به صورت اعضای مورد قبول گروه نشان دهند. مبادله سیگار و تعارف کردن آن پیوند اعضا را نشان می دهد و سیگار کشیدن برای تحکیم دوستی ها و نشان دادن تعهد به گروه انجام می گیرد.بنابراین به نظر می رسد که سیگار کشیدن صرفا یک رفتار ساده برای ایجاد تغییر در حالت فیزیکی و روانی نیست، بلکه یک کاربرد اجتماعی پیچیده دارد، به ویژه در اوایل رشد اجتماعی. یک عامل مهم دیگر که باعث می شود نوجوانان سیگار بکشند تبلیغات است. بسیاری از کشورها تبلیغ آشکار سیگار را ممنوع کرده اند. اما شرکتهای تنباکو هنوز، به طور تلویحی، با ساپورت کردن فعالیتهای اجتماعی بزرگ تبلیغ می کنند و در بسیاری از کشورهای رو به توسعه تبلیغ آشکار سیگار هنوز ممنوع نشده است. مطالعات نشان می دهد که تبلیغات باعث آگاه شدن کودکان از پدیده ای به نام سیگار کشیدن می شوند و آنها را تشویق می کنند که این کار را انجام دهند. حتی در کشورهایی که تبلیغ سیگار به طور نیمه کامل ممنوع شده است، دیدن سیگار در قفسه مغازه ها و تصاویر افراد مشهور و غیر مشهور در حال سیگار کشیدن در مجلات، فیلم ها و تلویزیون باعث افزایش سیگار کشیدن نوجوانان می شود.

دوم این که، کدام عامل باعث می شود تا کسانی که سیگار کشیدن را آغاز کرده اند، به رغم آگاهی از عواقب وخیم آن، باز هم به آن ادامه دهند؟ یعنی نظریه پردازان اعتقاد دارند که سیگار کشیدن یک عادت اکتسابی است که تعدادی پیامدهای تقویت کننده یا پاداش دهنده باعث تداوم آن می شود. آنها عقیده دارند که ویژگی های نیکوتین، که در دستگاه عصبی مرکزی تاثیر می گذارند، باعث می شوند که افراد سیگاری از پیامدهای این تاثیر فایده ببرند زیرا در نتیجه این عمل تمرکز حواس افزایش می یابد و عملکرد شناختی فرد بهتر می شود. این پیامدها نوعی محرک تقویت کننده هستند که باعث تقویت عمل سیگار کشیدن می شوند. اما پاداش های سیگار سیگار، در مقابل خطرات جدی و خطرناک آن بسیار ضعیف هستند.

اخیرا نظریه های مربوط به تدوام سیگار کشیدن، به آثار آن در کاهش استرس به عنوان عوامل تقویت کننده ی احتمالی توجه می کنند. اما نیکوتین به طور طبیعی کاهش دهنده استرس نیست، بلکه، همانطور که قبلا نیز گفتیم، محرک دستگاه عصبی مرکزی است . پس چرا سیگاری ها می گویند که بعد از دود کردن سیگار آرامش بیشتری احساس می کنند؟ روانشناسان بالینی عقیده دارند که مدتی پس از آخرین سیگار، سمپتوم های سندروم پرهیز به تدریج ظاهر می شوند و فرد سیگاری به طرز فزاینده ای، حالت عصبی و تحریک پذیر پیدا می کند و نمی تواند تمرکز حواس داشته باشد. در این هنگام، روشن کردن سیگار باعث احساس آرامش، لذت و تمرکز بیشتر حواس می شود، زیرا سطح نیکوتین بالا می رود و عملکرد فیزیولوژیک عادی دوباره برقرار می شود.

تاثیر الکل بر احساس همدلی

به گزارش ساینس دیلی، مطالعات جدید نشان می دهد افرادی که الکل مصرف می کنند اختلال عملکردی گسترده تری در مغز خود دارند.

این تحقیقات نشان می دهد که مغز افرادی که میزان زیادی مشروبات الکلی استفاده می کنند باید تلاش بیشتری برای ایجاد احساس همدلی با افرادی که در درد و ناراحتی هستند داشته باشند.

مقاله ای با نام پاسخ های متفاوت مغز افراد الکلی و غیر الکلی برای درک درد دیگران در هنگام احساس همدلی در ماه اکتبر2020 در مجله منتشر شده است.

در این مطالعه 71 شرکت کننده شرکت داشتند که فعالیت مغز آنها با اسکنرهای اف ام آرآی هنگام انجام کاری که باعث ایجاد احساس همدلی می شد بررسی کردند. نیمی از این افراد به عنوان مصرف کنندگان مشروبات الکلی طبقه بندی شدند و نیمی از آنها مصرف کننده مشروبات الکلی نبودند. افرادی که مشروبات الکلی مصرف  کرده بودند در حالت هوشیار مورد بررسی قرار گرفتند.

آشنایی با قرص ریتالین

به عنوان یک ماده محرک عوارض و پیامدهای سوء مصرف

(( متیل فندیت )) با نام تجاری ریتالین در سال 1954 با هدف درمان افسردگی، خواب آلودگی در طول روز و سندرم خستگی مزمن به بازار عرضه شد. اما بتدریج با پیشرفت علم و تجربه های گوناگون، مشخص شد می توان از این دارو در درمان کودکانی که دچار اختلال پیش فعالی و کم نیز هستند، استفاده کرد.

متاسفانه با ایجاد تبلیغات توسط سودا گران در برخی از دانشگاه های آمریکایی و استرالیایی برای ترویج و مصرف قرص (( ریتالین)) ( که خواصی شبیه آمفتامین دارد) مسبب گردید دانشجویان به دلیل تاثیر آن در درمان خواب آلودگی در طول روز، برای درس خواندن و یا مهمانی های شبانه شان چند عدد از این قرصها را مصرف نمایند.

بدین ترتیب در سال های اخیر مصرف خود سرانه این دارو در برخی کشورها رو به افزایش گذاشته، که متاسفانه عدم آگاهی از آثار و عوارض این قرص، سبب بروز نگرانی شده است. هم اکنون گزارش هایی وجود دارد که برخی از افراد در خوابگاه ها یا خانه های دانشجویی برای بیدار ماندن در شبهای امتحان از قرص های ریتالین استفاده می کنند. شواهد متعدد حاکی از آن است که این افراد از این قرص ها استفاده می کنند تا بتوانند چندین ساعت متوالی بیدار بمانند و به شکل غیر معمولی و کاذب تمرکز خود را برای مدت طولانی حفظ کنند.

قبل از اینکه بدانیم چگونه درباره دخانیات یا حتی موادغیرقانونی به فرزندمان توضیح بدهیم، باید دقیقا مطلع باشیم که خود در مورد این پدیده‌ها چه روشی را در پیش گرفته‌ایم. بچه‌ها بیش از آنکه به آنچه می‌گوییم گوش بدهند، روش زندگی‌مان را تقلید می‌کنند. اگر تفریح خانواده سفره‌خانه رفتن و قلیان کشیدن است یا برای هر تنشی خودسرانه و بدون تجویز پزشک دارویی می‌خورید یا بعد از ناهار با لذت سیگاری آتش می‌زنید، فرزندتان این پیام را می‌گیرد که مصرف کردن دارو یا دود کردن دخانیات راه سریعی است برای لذت بردن یا کسب آرامش.
اما حتی وقتی والدین از دخانیات دوری می‌کنند بازهم کودک به وفور شاهد مصرف رضایتمندانه آن توسط دیگران است. ناچار باید متناسب با سن کودک تفاوت بین داروی مجاز و تجویز پزشک با مواد را به او بیاموزید. فرق بین قانونی بودن و غیرقانونی بودن را برایش توضیح بدهید و توضیح بدهید موادی مثل نیکوتین که قانونی است الزاما سلامت هم نیست و انتخاب مصرف آن توسط دیگران بهترین انتخاب نیست.
برای آموزش این موارد تا نوجوانی صبر نکنید، بعید است که در آن سن فرزند شما به اندرزهای‌تان گوش بدهد و میل به تجربه‌گرایی و اشتیاق همراهی با دوستانش را کنترل کند.
برای آموزش به کودک از سه تا دوازده سالگی کم‌کم کار را آغاز کنید و با افزایش سن داده‌ها و اطلاعاتی که می‌دهید را افزایش بدهید. در این سنین کودک شوق یادگیری از بزرگسالان را دارد و آنچه برای شما ارزش است، به ارزش اخلاقی و رفتاری او هم تبدیل می‌شود.
بچه‌ها به خوبی دنیای خود را مشاهده می‌کنند و اغلب درکی بیشتر از آنچه ما تصور می‌کنیم از موقعیت‌ها دارند؛ پس وقتی با موقعیتی واقعی مواجه می‌شوید، با آرامش متناسب با موقعیت توضیحاتی واقعی به او بدهید. او را نترسانید ولی کمکش کنید که شروع به فکر کردن کند؛ گفتن "آدمهایی که سیگار می‌کشن همیشه بوی بد می‌دن و زود مریض می شن" وقتی کودک دائی/خاله جوان و خوش خلق و دوست‌داشتنی‌اش را سیگار به دست می‌بیند فایده‌ای ندارد. در عوض می‌توانیم توضیح بدهیم، "سیگار کشیدن عادتیه که وقتی شروع می‌شه کنار گذاشتنش خیلی سخته. اولش احساس خوبی داره اما بعد، با اینکه سیگار برای سلامتی اصلا خوب نیست، اگر فرد سیگار نکشه احساس ناخوشایندی داره و مجبور می‌شه یک سیگار روشن کنه. دیدی که دائی/خاله می‌ره تو بالکن و سیگار می‌کشه؟ چون دود سیگار ضرر داره و نمی‌خواهد توی خونه ما پخش بشه اما ترک کردن این عادت واقعا براش کار سختیه برای همین بهترین راه این است که آدم‌ها اصلا از اول سیگار کشیدن را شروع نکنند."
به عنوان والد، اطلاعات خود درباره اثرات خوشایند و ناخوشایند مواد قانونی مثل سیگار و غیر قانونی مثل حشیش را بالا ببرید. اگر فقط روی بدی‌ها و عوارض مصرف تکیه کنید، هنگامی که فرزندتان درباره اثرات خوشایند آنها بشنود، به آموزه‌های شما شک می‌کند و میل به تجربه‌گرایی در کنار اطمینان‌بخشی‌های همسالان(با یه بار که چیزی نمی‌شه/ من سه ساله می‌کشم مگه معتاد شده‌ام و...) او را با سهولت بیشتری به سمت مصرف سوق خواهد داد. او باید بداند مواد علیرغم احساسات خوشایندی که همراه دارند، خطرناک شدید و جبران ناپذیری ایجاد می‌کنند.
در آخر فراموش نکنید که با هرچه مهارتمند‌تر کردن فرزندتان، بیشتر او را در برابر استفاده از سیگار، الکل و مواد واکسینه خواهید کرد. کسی که بلد است حال خود را خوب کند و به درستی از عوارض مصرف هریک از آنها آگاه است به جای آرام کردن خود با ابزارهای این‌چنینی، از توان حل مساله‌اش بهره خواهد برد.

 

منبع: به بچه ها چه بگوییم/آوا سیگلر/میترا کدخدایان/نشر مروارید

  

تعریف اعتیاد

اعتیاد یک بیماری روحی،روانی،مغزی،جسمی،اجتماعی،خانوادگی وفردی و پیشرونده است.بنابراین بهبودی یک فرایند است و نیازمند زمان میباشد.

عوارض ناشی از مصرف الکل

ممکن است به نظر شما نوشیدن الکل راه حل مناسبی برای رسیدن به آرامش ،کنترل اضطراب و رهایی از افسردگی باشد.اما به یاد داشته باشید که مصرف الکل در نهایت اثرات نامطلوبی بر ذهن و جسم شما خواهد گذاشت.در صورت مصرف مداوم الکل،شانس شما برای ابتلا به اختلالات روحی نظیر افسردگی بیشتر خواهد بود.این مسئله میتواند در هر سنی،از نوجوانی گرفته تا سنین بالاتراتفاق بیفتد.البته باید این نکته را یاداور شد که جوانان بیش از بالغین ممکن است دچار صدمات ناشی از مصرف الکل شوند.مصرف الکل در درازمدت میتواند منجر به مشکلات شناختی،صدمات مغزی و سایر مشکلات جسمی نظیر نارسایی کبد، فشار خون بالا، بیماری های قلبی، بیماری هایی مربوط به لوزالمعده وسرطان ( دهان، مری، معده، کبد، روده و پستان) گردد.همچنین مصرف الکل توسط زنان باردار میتواند صدمات جبران ناپذیری برای جنین انها به دنبال داشته باشد.الکل حتی پس از یکبار مصرف ، میتواند مشکلاتی نظیر سردرد،تهوع، گیجی و یا از دست دادن هوشیاری بوجود اورد.همچنین مصرف الکل به مقدار زیاد میتواند موجب بروز خشونت،درگیری فیزیکی،رفتارهای جنسی پرخطر و به طبع ان بیماریهای مقاربتی، صدمه به خود و دیگران  و حتی ازار و اذیت جنسی شود.

مصرف توام الکل و سایر مواد ( مخدر یا محرک)

مصرف کنندگان الکل ممکن است مصرف همزمان سایر مواد نظیر حشیش، شیشه، تریاک و... را نیز داشته باشند.مصرف توام این مواد میتواند اثرات نامطلوب زیادی بر روی ذهن این افراد داشته باشد.ترکیب این مواد با الکل میتواند به مراتب خطرناکتر از مصر الکل به تنهایی باشد.مواد اثرات متفاوتی روی بدن دارند.تداخل اثرات انها باالکل در بسیاری از موارد به سختی قابل پیش بینی میباشد.گاهی تداخل اثرات این مواد برای مصرف کننده خطر مرگ را در پی دارد.

تاثیر مصرف الکل بر افسردگی واضطراب

به عنوان یک ماده محرک عوارض و پیامدهای سوء مصرف

(( متیل فندیت )) با نام تجاری ریتالین در سال 1954 با هدف درمان افسردگی، خواب آلودگی در طول روز و سندرم خستگی مزمن به بازار عرضه شد. اما بتدریج با پیشرفت علم و تجربه های گوناگون، مشخص شد می توان از این دارو در درمان کودکانی که دچار اختلال پیش فعالی و کم نیز هستند، استفاده کرد.

متاسفانه با ایجاد تبلیغات توسط سودا گران در برخی از دانشگاه های آمریکایی و استرالیایی برای ترویج و مصرف قرص (( ریتالین)) ( که خواصی شبیه آمفتامین دارد) مسبب گردید دانشجویان به دلیل تاثیر آن در درمان خواب آلودگی در طول روز، برای درس خواندن و یا مهمانی های شبانه شان چند عدد از این قرصها را مصرف نمایند.

بدین ترتیب در سال های اخیر مصرف خود سرانه این دارو در برخی کشورها رو به افزایش گذاشته، که متاسفانه عدم آگاهی از آثار و عوارض این قرص، سبب بروز نگرانی شده است. هم اکنون گزارش هایی وجود دارد که برخی از افراد در خوابگاه ها یا خانه های دانشجویی برای بیدار ماندن در شبهای امتحان از قرص های ریتالین استفاده می کنند. شواهد متعدد حاکی از آن است که این افراد از این قرص ها استفاده می کنند تا بتوانند چندین ساعت متوالی بیدار بمانند و به شکل غیر معمولی و کاذب تمرکز خود را برای مدت طولانی حفظ کنند.

آثار و عوارض سوء مصرف ریتالین

خدمات ارایه شده به سازمان‌ها

  • Melat
  • O 2deb08c0
  • Sepah
  • Bsaderat
  • Emdad
  • Naft
  • Zendand
  • سازمان ها
    ارائه سخنرانی و آموزش مهارت های زندگی برای ادارات و سازمان های دولتی و خصوصی
  • Mahdkoodak
    ارائه سخنرانی وآموزش مهارت های زندگی برای مهد کودک ها
  • Keshavarzi
  • Dad
  • Araffm
  • Sazman

    ساعت کاری ما :

    • شنبه - چهارشنبه :صبح 9:00 - 14:00  بعدظهر 16:00 - 21:00
    • پنجشنبه: صبح 9:00 - 14:00
    01732350794 / 01732320995 / 0937 962 9135

    if location 287561

    گرگان  خیابان ولیعصر نبش عدالت 22 مجتمع مروارید - طبقه 7  واحد2  

       017-32350794  if phone 1055012

    017-32320995    if phone 1055012

    0937-962-9135if phone 1055012

    مرکز آرام را دنبال کنید

    inestagram           telegram             if email social media 2481196